Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala universitet
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Universitetet
  • Student
  • Alumn
  • Bibliotek
International site
Logga in
  • Student
  • Medarbetare
  • Alumn
Uppsala universitet
Uppsala universitet Uppsala universitet Institutionen för cell- och molekylärbiologi
Institutionen för cell- och molekylärbiologi
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Nyheter
  • Kalendarium
Uppsala universitet Institutionen för cell- ... Om oss Jobba hos oss
This page in English
Lyssna
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Nyheter
  • Kalendarium

1–3 Bioinformatiker med fokus Data Stewardship

Publicerad: 2021-03-04

Sista ansökningsdag för den här annonsen har passerat.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för cell- och molekylärbiologi (ICM) är en av de mest internationella, breda och framstående biomolekylära institutioner i Europa. Institutionens forskningsområden är indelade i sex forskningsprogram som täcker allt från cellbiologi till biofysik av enskilda molekyler.

SciLifeLab är ett nationellt centrum för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifeLabs mål är också att bygga en stark forskargruppering kring centret genom utbildning och samverkan. SciLifeLab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. SciLifeLab startade sin verksamhet 2010 och har idag över 400 anställda vid faciliteterna, samt 150 forskargrupper (http://www. scilifelab.se).

NBIS är en distribuerad nationell forskningsinfrastruktur finansierad av Vetenskapsrådet, Knut & Alice Wallenbergs stiftelse, SciLifeLab och svenska universitet. Syftet med NBIS är att tillhandahålla bioinformatiksupport och infrastruktur till forskare inom livsvetenskaperna. NBIS har ett 100-tal medarbetare över hela landet inom många olika bioinformatiska kompetensområden och systemutveckling. Som den svenska noden i den europeiska infrastrukturen ELIXIR är NBIS involverat i många internationella aktiviteter med syfte att förbättra den europaövergripande bioinformatikinfrastrukturen. NBIS Data Management grupp är fokuserad på att stödja svenska Life Science-forskare med datahantering enligt principerna för Öppen vetenskap och FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable), i nära samarbete med SciLifeLabs Data Centre. Under det senaste året har vi växt från två till fem personer, och söker nu fler Data Stewards för att ytterligare förstärka datahanteringskompetensen, med särskilt fokus på hantering av kliniskt relaterade känslig forskningsdata. Mer information om NBIS finns på https://nbis.se.

Vi söker dig som vill vara med att stödja svensk Life Science-forskning att hantera och tillgängliggöra sina forskningsdata på bästa sätt. De personer vi söker kommer att vara placerade vid Institutionen för cell- och molekylärbiologi och knutna till National Bioinformatics Infrastructure Sweden (NBIS) och Science for Life Laboratory (SciLifeLab).

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med att stödja forskargrupper att etablera datahanteringsplaner, samt att hjälpa forskargrupper att strukturera och publicera forskningsdata. En viktig del i arbetet är också att utbilda forskare i datahanteringsprinciper och tillvägagångssätt. Du förväntas också bidra med kompetenshöjande nätverkande inom forskningsdatahantering i Sverige, och med utvecklingsaktiviteter internationellt inom ELIXIR-nätverket.

Kvalifikationskrav: Sökande skall ha masterexamen inom Life Science, Informationsteknik, eller Bioinformatik, alternativt motsvarande kompetens inom ett eller flera av dessa områden förvärvad på annat sätt. Krav att vara förtrogen med internationella repositorier för deponering och publicering av Life Science-data, och därtill relevanta datatyper, metadata och standarder. Kännedom om principerna för Öppen vetenskap och FAIR. Dessutom dokumenterad erfarenhet av undervisning på universitetsnivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Den sökande ska ha mycket god samarbetsförmåga, initiativförmåga och goda kommunikativa kvaliteter. Som person bör du vara flexibel och serviceinriktad. Du bör även vara kvalitetsmedveten samt mål- och resultatinriktad. Du ska kunna uttrycka dig obehindrat på engelska i både skrift och tal.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av att arbeta med klinisk data
  • Erfarenhet av att arbeta med användarstöd
  • Erfarenhet av att arbeta i internationella samarbeten och nätverk
  • Erfarenhet av Carpentries-metodik

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Niclas Jareborg, 0733-866 605, niclas.jareborg@nbis.se, och Bengt Persson, 0704 250 230, bengt.persson@nbis.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2021, UFV-PA 2021/827.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Placering: Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Anställningsform: Heltid , Tillsvidareanställning

Lön: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se

Referensnummer: UFV-PA 2021/827

Sista dag för ansökan: 2021-04-15

Skriv ut

Kontakta oss

Tel vx: +46- (0)18-471 00 00

Kontaktuppgifter

Besök oss

Karta, vägbeskrivning och färdsätt hittar du på campusområdet Biomedicinskt Centrum webb.

Genvägar

Jobba hos oss
Medarbetarportalen
Studentportalen

© Uppsala universitet Telefon: 018-471 00 00 Box 256, 751 05 Uppsala
Organisationsnummer: 202100-2932 Momsregistreringsnummer: SE202100293201 PIC: 999985029 Registrator Om webbplatsen Dataskyddspolicy Sidansvarig: Daniel Westphal

Uppsala universitet använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om kakor.